Ga naar de inhoud

Kernwaarden

Samen

Voor de kinderen die bij ons wonen is het belangrijk dat ze goed contact hebben en houden met hun ouders en met hun broertjes en/of zusjes. We willen graag samen met de ouders voor de kinderen zorgen, waarbij wij doen wat wij kunnen, en we de ouders de ruimte bieden om te doen wat zij kunnen. Daarnaast werken we graag samen met anderen om ons en de kinderen heen: voogden, hulpverleners en andere betrokken. Samen bereiken we meer.


Gastvrij

Een herberg staat bekend om zijn gastvrijheid. Dat past bij ons. We willen een gastvrij gezin zijn, waar de kinderen die bij ons wonen zich thuis voelen en waar ook mensen zich thuis voelen als ze bij ons op bezoek komen. Vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen mogen komen spelen en ook ouders, broertjes en zusjes mogen op afspraak op bezoek komen - voor zover dit mogelijk en helpend is.


Eerlijk

We houden ervan als je weet waar je aan toe bent. We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Voor kinderen is die rust en duidelijkheid heel prettig. Eerlijkheid betekent ook de moeilijke of ongemakkelijke dingen niet uit de weg gaan, maar ze (met tact en wijsheid) bespreken. Dan kun je er immers een oplossing voor vinden. Zo komen we samen verder!


Creatief

We zijn ieder op onze eigen manier creatief en dat geeft een eigenheid aan ons gezin. Lex is een out-of-the-box denker, die in elke situatie een creatieve oplossing weet te bedenken. Pragmatisch, oplossingsgericht en met humor. Daarnaast is Lex van oorsprong bakker; wat je merkt aan zijn creativiteit in de keuken. Wietske is nieuwsgierig en houdt ervan om te ontdekken wat past bij elk kind en hoe elk kind tot bloei kan komen. Ze is muzikaal en houdt van creatief bezig zijn met knutselmateriaal en leuke spelletjes.

 

Buiten

We houden van het buiten leven. De frisse lucht, het zonnetje op je gezicht, de rust, de ruimte en het actief bezig zijn doen een mens goed. We hebben een grote tuin met een trampoline, schommels, glijbanen en zandbak. Daarnaast nog veel ruimte voor een potje voetbal, golf of boompje verwisselen in de boomgaard. We hebben twee vrolijke, lieve honden. Binnenkort komen er twee konijnen en twee cavia's bij. We hopen in de toekomst uit te breiden met kippen, schapen en geiten. De zorg voor en het contact met de dieren helpen de kinderen om te groeien in zorgzaamheid en verantwoordelijkheid. We zijn voorzichtig begonnen met de eerste plantjes als opstapje naar een moestuintje en een kas.