Ga naar de inhoud

Doelgroep

Algemeen

Een gezinshuis is bedoeld voor kinderen die niet (meer) in een pleeggezin kunnen wonen omdat hun problematiek hiervoor te zwaar of te complex is (geworden) en die tegelijk nog voldoende perspectief en ontwikkelingsmogelijkheden hebben dat zij niet op hun plaats zijn in een leef- of behandelgroep.

 

Ons gezinshuis

Geen gezin is hetzelfde. Elk gezin heeft zijn sterke kanten en zijn valkuilen, zijn gewoontes en manieren. Daarom passen niet alle kinderen en alle gezinnen even goed bij elkaar. We vinden het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met een eventuele plaatsing van een kind in ons gezinshuis. Voor zowel het kind zelf als voor de andere leden van het gezin is het belangrijk dat de plaatsing goed verloopt en dat het kind zich bij ons thuis kan voelen en tot zijn recht komt.

Wij hanteren het principe van onder plaatsen: een kind dat nieuw in ons gezin wordt geplaatst sluit idealiter aan als jongste 'in de rij'. Dat betekent dat wij alleen jonge kinderen in ons gezinshuis plaatsen en kinderen met een (waarschijnlijk) lange termijn perspectief. Op die manier proberen wij een zo gezinsmogelijke setting te creëren voor de kinderen die bij ons wonen.

In ons gezinshuis passen kinderen met de volgende problematiek in het algemeen goed: kenmerken in het autistisch spectrum, ADHD (afhankelijk van de combinatie met problematiek van evt. andere kinderen), internaliserende gedragsproblemen, verstandelijke beperking, lichamelijke beperking.

Minder goed in ons gezinshuis passen in het algemeen kinderen met problemen die intensieve zorg (één op één) vragen, tieners met symptomen in de richting van borderline, (actieve) drugsverslaving of (actieve) alcoholverslaving.