Ga naar de inhoud

Wie we zijn

Lex en Wietske

Wij zijn Lex en Wietske Noordzij. Twee heel verschillende mensen die al heel lang stapelgek op elkaar zijn en hun huis en hun leven graag delen met anderen.

Lex heeft humor, is creatief en kan praktische oplossingen bedenken voor allerlei problemen. Hij is handig en kan bijna alles maken. Hij is stressbestendig en kan kinderen goed tot rust brengen. Hij heeft ontzettend veel geduld met mensen en kinderen. Hij houdt van structuur en regelmaat, én van goede grappen. Hij is bijna dertig jaar (brood)bakker geweest en heeft nog steeds een passie voor brood bakken en koken.

Wietske kan goed uitleggen en vertellen. Ze heeft een klik met kinderen en jongeren, die zich snel veilig bij haar voelen. Ze is creatief met knutselen, is muzikaal en houdt van spelletjes en van buiten actief bezig zijn. Ze is opgeleid als ontwikkelingspsychologe en heeft samen met haar collega Erik Smit een eigen bedrijf (Raise Up), waarmee ze anderen toerust op het gebied van opvoeding, preventie, weerbaarheid en (jeugd)pastoraat.


De start van ons gezinshuis

Vanaf onze trouwdag (in 2000) vangen we kinderen en jongeren in ons huis op. Sommigen logeerden af en toe een weekend bij ons, anderen bleven enkele dagen, weken, maanden of jaren. Daarnaast hebben we twee eigen kinderen mogen krijgen. Ons huis in de polders van West Brabant heeft daarmee altijd 'vol' gezeten.

Rond de zomer van 2020 werden we op verschillende manieren geconfronteerd met de grote nood aan gezinshuisplaatsen. Via ons netwerk maakten we kennis met de mogelijkheden om zelf een gezinshuis te starten. Om de kinderen een plek te geven konden we in 2021 verhuizen naar een prachtig huis in Zaltbommel met volop ruimte binnen en buiten. Die kans hebben we met beide handen aan gegrepen! We hadden intussen al zoveel ervaring opgedaan met alle kinderen en jongeren in en rond ons huis. Als we die kunnen inzetten om kinderen een thuis te bieden die nog geen thuis hebben, dan willen we dat graag doen. Maar niet in ons eentje. Op allerlei manieren dachten en denken er mensen met ons mee. Ze scherpen ons, steunen ons, adviseren, denken en doen mee, corrigeren ons en helpen ons om een gezinshuis te zijn waar kinderen het goed hebben. Op deze website kun je lezen hoe we dat doen.